Der sker desværre flere og flere altanulykker i Danmark. Denne stigning skyldes […]
Et altankollaps er en kedelig hændelse, som desværre sker oftere og oftere […]
En altanulykke kommer sjældent alene. På baggrund af de seneste to altanulykker […]
Velkommen på MiNRÅDGIVNING, som er din sparringspartner i byggeriet ift. altaner. I […]
Fagbladet Ingeniøren bragte den 10. maj 2019 to artikler under overskrifterne ‘Korroderede bærejern gør altaner livsfarlige’ og ‘Tusindvis af altaner kan være livsfarlige’.
2 nye publikationer fra Teknologisk Institut om altansikkerhed.
Hvis du sælger en lejlighed med en altan, der er sat ulovligt op, kan du komme til at betale mange penge, hvis fejlen bliver opdaget. På baggrund af de mange sager om ulovlige altaner har vi spurgt advokat Claus Hastrup Knudsen til råds. Her er hans gode råd til at stille dig bedst muligt både som køber og som sælger.
Det er vigtigt, at en altan kan holde til det, den skal. For nye altaner er der faste regler for, hvor mange kilo den skal kunne bære, men gamle betonaltaner havde ikke de samme krav at leve op til, da de blev sat op. Derfor må man i dag teste deres bæreevne, så de ikke falder ned og forårsager ulykker. I dette blogindlæg kan du få svar på, hvad en altan skal kunne bære, og hvordan man tester bæreevnen for altaner.
Det er vigtigt at vide, hvor ansvaret for vedligeholdelsen af altanerne og for altanernes sikkerhed ligger. Vi forsøger her at rede trådene ud og beskrive, hvilke aktører der har hvilket ansvar.
Der er i øjeblikket stort fokus på, hvilken ophængningsmetode der anvendes, når man sætter nye altaner op, og om der i den forbindelse bliver lavet fejl. Vi giver dig et overblik over de 5 mest udbredte fejl på nye altaner.