Hvor sikker er din altan?

Fagbladet Ingeniøren bragte den 10. maj 2019 to artikler under overskrifterne ‘Korroderede bærejern gør altaner livsfarlige’ og ‘Tusindvis af altaner kan være livsfarlige’.

Anbefal

Fagbladet Ingeniøren bragte den 10. maj 2019 to artikler under overskrifterne ‘Korroderede bærejern gør altaner livsfarlige’ og ‘Tusindvis af altaner kan være livsfarlige’. Der er altså mange muligheder for at komme ud for en altanulykke.

Begge artikler satte fokus på behovet for grundige undersøgelser af ældre altaner – selv hvis altanerne kun bærer få eller ingen tegn på nedstyrtningsfare.

”De udsatte bærende dele af altanen kan sagtens være skjult i f.eks. murværket. Her kan en nedbrydelse af bærejernene ske fuldstændig uden synlige tegn på altanen” fortæller Teknisk Chef for MINRÅDGIVNING Ryan Hald. ”Denne form for korrosion af bærejernene er ekstrem farlig, og kan foregå i det skjulte, indtil altanen til sidst falder ned. Dette skete i 2016 på Falster”.

MINRÅDGIVNING er fortaler for, at der kommer en lovgivning på området, hvor der føres regelmæssigt tilsyn med ældre altaner. ”Folk er generelt sjældent klar over den risiko, og det ansvar man har som bygningsejer på dette område” forklarer Ryan Hald. ”Det er meget positivt, at der bliver bragt artikler i Ingeniøren, som kan informere folk og sætte fokus på dette område”.

Der er et stort behov for, at gamle altaner bliver undersøgt, så altanbrugerne kan føle sig trygge. Hvis du er i tvivl om, hvem der har ansvaret for din altan, kan du læse denne artikel, som sætter fokus på de forskellige aktørers ansvar for altansikkerheden. Er du interesseret i at høre mere om altanundersøgelser, eller har du behov for at få foretaget en undersøgelse, er du meget velkommen til at kontakte MiNRÅDGVNING på info@minraadgivning.dk eller +4527767612.

Anbefal

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *