Altanulykke i Aalborg skyldes manglende altaneftersyn og vedligeholdelse

Der sker desværre flere og flere altanulykker i Danmark. Denne stigning skyldes […]

Anbefal

Der sker desværre flere og flere altanulykker i Danmark. Denne stigning skyldes manglende altaneftersyn og vedligeholdelse. Sidste år faldt en 21-årig ung mand ned fra en altan på tredje sal i Aalborg, da gelænderet rev sig løs. Den unge mand kom alvorligt til skade og blev indlagt på Aalborg Universitetshospital. At en altan kollapser er en alvorlig situation og kan i de fleste tilfælde forebygges med jævnlige professionelle eftersyn.

Plamager og revner er ofte et udtryk for fugt eller rust, hvilket forværrer en altans sikkerhed.
Plamager og revner er ofte et udtryk for fugt eller rust, hvilket forværrer en altans sikkerhed.

Tusindvis af betonaltaner står til udskiftning

Altanerne kollapser ofte, fordi bærejernet er forældet og derfor brister. Altaner har en begrænset levetid, og det er nødvendigt med en løbende professionel vurdering. Når MinRådgivning efterser en altan, er der fokus på altanens bæreevne, slitage og sikkerhed.

På nuværende tidspunkt er der ikke lovmæssige krav til jævnlige kvalitetstjek af altaner, og det er derfor op til den enkelte boligforening eller ejer at sikre altanernes stand og vedligeholdelse. Det kan umiddelbart være svært at vurdere en altans sikkerhed som almen boligejer, da det i høj grad handler om at sikre det indre murværk og jernprofilernes beskaffenhed. MinRådgivnings ingeniørener frihugger et område i murmærket og tilser altanstålets tilstand.

MinRådgivning udarbejder altantilstandsrapporter

Hos MinRådgivning er vi specialiseret i at kvalitetstjekke altaner og sørger for, at de lever op til byggelovens bestemmelser. Vi hjælper boligforeninger med løbende altaneftersyn, sikkerhedstjek og tilstandsrapporter på eksisterende altaner. 

Når man monterer en altan, skal det altid være i henhold til byggetilladelsen, hvilket et altaneftersyn ligeledes kontrollerer. På denne måde skaber et altaneftersyn både tryghed blandt boligforeningens beboere og vished om en altans levetid.

Er du boligadministrator, bygningsrådgiver, bygherre, relevant fagperson eller blot usikker på din altans stand, er du altid velkommen til at kontakte MinRådgivning.

Kontakt MinRådgivning på mail: info@minraadgivning.dk eller på telefon: +45 22 76 76 12 for yderligere information.

Anbefal

Warning: Undefined variable $aria_req in /srv/users/minraadgivning/apps/minraadgivning/public/wp-content/themes/minraadgivning/comments.php on line 79

Warning: Undefined variable $aria_req in /srv/users/minraadgivning/apps/minraadgivning/public/wp-content/themes/minraadgivning/comments.php on line 84

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.